top of page
17843465065195416.jpg

Samojedhund har desverre, får en si, blitt en veldig populær rase. Det er mange som ønsker seg "verdens vakreste brukshund". Vi ser desverre at alt for mange som er på let etter en samojedhund ikke forstår omfanget med en slik hunderase. Rasen er fantastisk på mange måter. Vi må likevell huske på at den krever sitt for å være den fantastiske bruks og familiehunden den har potensialet til å være. Valpen vokser fort og på 6-8mnd har en ett arbeidsjern som gjerne vil trekke i båndet, den vil gå lengre og lengre turer og pelsen krever å bli stelt for floker. Vi ønsker å avle samojedens egenskaper som trekkhund for de ekstra ivrige friluftsentusiastene. En må dermed regne med at hunden vil kreve mye oppmerksomhet i hverdagen. Tenk godt gjennom om det er noe som deres hverdag har rom til før dere kontakter oss.

Som valpekjøper hos oss forplikter du deg til å gi hunden alle vaksiner den skal ha gjennom hele livet. Oppsøke veterinær når det er behov for det og du forplikter deg til å gi hunden det stell og stimulering som skal til for å ha en sunn og frisk hund. Du som kjøper skal være glad å bevege deg ute i alle årstider. Vi ønsker at våre valpekjøpere skal bruke sine hunder i hverdagen og hverdagen skal bestå av fysisk og mental trening. 

Du forplikter deg til å gjennomføre røntgen for hofteleddsdysplasi og øyelyse for øyesykdommer når den er mellom 18-24 mnd gammel. Dette er svært viktig for fremtiden til samojedhunden slik at vi kan fortsette å avle friske hunder. Slik kan vi følge med på hvilke hunder som egner seg som gode avlsdyr og gir gode raserepresentanter til samojedhunden som rase. 

 

Vi holder oss til Norsk Kennel klubb sin kjøper kontrakt med salg av valper. Denne kan leses på nett på NKK.no 

bottom of page